Om Jönköping

Vare sig du besöker Jönköping som turist eller i affärer kan det vara kul med lite information om vad som kan vara sevärt i staden. Här sammanställer vi våra favoritplatser och aktiviteter.

Sevärdheter i Jönköping

Här har vi sammanställt lite sevärdheter i Jönköping, listan är bara ett urval och långt ifrån komplett, besök Destination Jönköping för att få fler turisttips!

Stadsparken

Är vädret bra kan vi rekommendera ett besök i Stadsparken. Här finns en stor lekplats, lite djur i hagar, ett fågelmuseum och du får även en fantastisk utsikt över staden på köpet.

Jönköping stad och piren

Strosa omkring i staden, shoppa eller fönstershoppa, koppla av med en fika eller ta en sväng längst med vätterstranden som nästan ligger i staden.

Elmia

Många besöker Elmia-mässan som har en mängd mässor varje år. Några av de större evenemangen/mässorna är Elmia Subcontractor, Custom Motormässan under påsk samt Dreamhack.

Shopping

Shopping i staden är mysigt men är vädret ruggigt finns köpcentrumet Asecs (A6) som har cirka 80 butiker. IKEA ligger också vägg i vägg med Asecs. Ett annat område lite utanför stadskärnan med flera butiker är Solåsen; här hittar du bland annat Media Markt, Royal Design, XXL, Stadium Outlet, Lager 157, Rusta med flera butiker.

Kultur & Sport i Jönköping

HV71 och J-södra är Jönköping mest kända sportlag; hockey och fotboll. På kulturhuset Spira kan du se ett stort utbud av konserterar och teatrar.

Äta i Jönköping

Restaurangutbudet är i ständig förändring och det finns många bra restauranger att välja mellan. Ska du äta på en fredag- eller lördagkväll rekommenderar vi att boka bord i förväg.

Övernatta i Jönköping

Det finns gott om hotell i Jönköping city och även runt om staden. Det är inte speciellt långt till Huskvarna om man vill övernatta där. Ska man besöka Elmia-mässan finns det flera hotell som ligger i nästan direkt anslutning. Läs mer och jämför hotell i Jönköping här.

hit counter